Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Touristboard

Info

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Nationalt turistkontor

Når du har udvalgt at besøge et land er den bedste måde at sikre din ferie bliver fyldt med gode oplevelser at spørge de lokale hvad du skal se, gøre og opleve. Hos turistkontoret kan du få lokal, professionel og gratis rådgivning.

Anbefalinger af turistkontoret

Her kan du se og læse anbefalinger af det nationale turistkontor

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
GERMANYTOURISM
Average rating:  
 0 reviews

Germany Tourism Authority

Beethovenstraße 69
60325 Frankfurt/Main

T: +49 (0) 69 974640
F: +49 (0) 69 751903

Social media:

WEBSITE

FACEBOOK

TWITTER

YOUTUBE

FLICKR

INSTAGRAM

PINTEREST

VIMEO

Destinationer

Se og læs mere om de mest populære destinationer

Hamburg

#Hamburg Visit Hamburg Hamburg er for nogle en afkørsel på en tysk motorvej eller en by man bare kører under når man ryger ned i Elb...

Om Tyskland

Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er det svært at gøre det i kort form det er en meget lang og meget spændende historie vores store nabo mod syd har.

Hvis man skal holde sig til de skrevne ord er det Julius Cæsars optegnelser der først nævner folket i skovene mod nord, dette omkring år 50 f.k. Omkring år 0 har romerne volsomme problemer med at styre de vilde germanere og i år 9 tilføjer de romerne et sviende nederlag ved Teutoburg.

Omkring år 300 begynder en enhed at tage form idet stammerne begynder at slutte sig sammen i stærke enheder. Det var germanerne der i 455 knuste det mongolske imperium og standsede dets udbredelse. I 936 er vi nået så langt at den første germanske konge bliver kronet og Tyskland udvikler sig til en af europas stærkeste stater.

Karl 4 ( 1346 – 1378 ) opnår ret til at udpege kongen uden godkendelse fra Rom, han er afhængig at støtte fra de mange forskellige fyrstedømmer, og får samtidig styrket disses magtposition. I 1400 og 1500 tallet står Tyskland svagt og dette (formegentligt) fører til at reformatoren Martin Luther får ørenlyd. Når Luther kunne komme til orde skyldes det hovedsageligt den stigende utilfredshed med den Tyske kirkes økonomiske magt. I 1555 indgås i Augsburg en fredsaftale der afslutter borgerkrigen og denne fredsaftale bekræfter adskillelsen mellem katolikker og lutheranere.

Efter Napoleons fald i 1815 danner en række tyske fyrster en konføderation bestående af 39 stater og herfra begynder det at gå stærkt med udviklingen, det gik faktisk for stærkt således at den gyldne periode endte i en lang række oprør og revolutioner. I 1867 har preussiens kansler fået kantet hans planer om en union igennem, han kan indvie Reichtag i februar 1867.

Efter 1 verdenskrigs afslutning blev kejseren tvunget til at gå af og regeringsmagten blev overgivet til socialdemokraten Friedrich Ebert.
Tyskland ‘s socialdemokrati var på den tid blevet splittet i to fløje, en moderat fløj der ville en demokratisk udvikling og en revolutionær fløj med Karl Liebknecht og Rosa Luxemburg der ønskede en “russisk revolution”. I december 1918 blev militæret sendt på gaden for at slå uroligheder ned og i januar 1919 blev Liebknecht og Luxemburg arresteret og henrettet. I februar 1919 blev Friedrich Ebert udpeget som den nye republiks første præsident.

I juni 1919 underskrev Tyskland så Versailles fredstraktaten der slutteligt førte til at 1 verdenskrigs sejrherrer i 1921 pålagde Tyskland at betale ikke mindre end 132.000 millioner mark i krigssakdeerstatning hvilket landet var ude af stand til, dette førte senere til at Tyskland blev erklæret insolvent med hyperinflation til følge.

I 1925 døde Ebert og Paul von Hindenburg blev valgt til ny præsident, han så gerne Tyskland tilbage som betydende stormagt. Krakket på Wall Street kastede Tyskland ‘s økonomi ud i en ny krise, efter at den var blevet stabiliseret. Ved valget i 1930 dukkede nationalsocialisterne frem på scenen drevet af den økonomiske krise, samt det faktum at rivaliseren mellem de øvrige partier betød at Hitler i fred og ro kunne samle stemmer. I 1932 opnåede nationalsocialisterne 37 % af stemmerne samtidigt med at arbejdsløshedstallene nåede op på 6 millioner arbejdsløse. I 1933 blev regeringsmagten overdraget til Adolf Hitler der straks opløste parlamentet, udskrev nyvalg og opnåede absolut flertal i parlamentet ved dette nyvalg. I juli 1933 opløstes det føderale system og der blev indført centralmagt ligesom alle politiske partier bortset fra nationalsocialisterne blev forbudt. Ligeledes blev alle fagforeninger og strejker forbudt.

I 1935 begyndte Tyskland, under protester fra verdenssamfundet, en genoprustning. I 1936 indgik Tyskland og Japan aftale om militært samarbejde. Alle disse begivenheder sammen med Tyskland invasion af Østrig i 1938, krystalnatten, invasionen af Sudeterlandet og slutteligt invasionen af Polen den 1 september 1939 fører til starten på 2den verdenskrig.

Uenighed blandt sejrherrene om mål og midler for genoprettelse af Tyskland efter 2den verdenskrig førte slutteligt til dannelsen af to stater DDR i Øst og Forbundsrepublikken Tyskland i Vest.

DDR blev socialistisk under sovjetisk indflydelse, store del af landbrugene blev kollektiviseret. I vest Tyskland fik man Marshallhjælp til genopbygningen mens man i øst tyskland led under at skulle betale store krigssakdeerstatninger til Sovjetunionen. Denne skævvridning af forholdene fører til en veritabel folkevandring mod vest Tyskland hvilket i 1961 endelig fører til opførelsen af Berlinmuren der skal bremse denne flugt. Op igennem 1960erne efter man har fået standset flugten mod vest udvikler DDR sig til en stærk industrimagt blandt de østeuropæiske stater og levestandarden bliver højere og højere.

I Vesttyskland ønskede især USA en suveræn stat og den 23 maj 1949 oprettedes Forbundrepublikken Tyskland. Det første valg til forbundsdagen blev en sejr til konservativ koalitionsregering der blev dannet under ledelse af den første forbundspræsident Konrad Adenauer.

Forbundsrepublikken Tyskland var stærkt vestligt orienteret og dette fører til optagelse i NATO i 1955 og dermed syntes en genforening meget langt væk. Rent økonomisk udvikler Forbundsrepublikken Tyskland sig til at være en af verdens stærkeste økonomiske magter, man taler om den Tyskland ‘s vidunderøkonomi. Den økonomisk stærke stilling betyder at ønsket om en genforening sættes i baggrunden.
Men tiderne skifter , i øst er økonomien gået i stå og DDR borgere ønsker frihed , det samme gør mange mennesker i de andre østbloklande.

I 1989 åbner Ungarn sine grænser hvilket betyder at der er fri passage for DDR borgere via den Ungarn – Østrigske grænse, ikke mindre end 350.000 DDR borgere benyttede i løbet af 2 uger denne mulighed for at emigrere til Forbundsrepublikken Tyskland. Den 9 november 1989 bliver grænsen åbnet i Berlin og dermed er muren faldet.

Forbundsrepublikkens Tyskland ‘s Kansler forslog med det samme dannelsen af en union og dette forslag bliver genfremsat ved Kohls første besøg i DDR i december 1989. I februar 1990 godkendes dannelsen af en union og dermed tilbagetrækning af sovjetiske tropper fra DDR’s territorium. Ved det første valg i DDR efter mures fald sejrede de kristelige demokrater på krav om øjeblikkelig genforening.

I august 1990 var sammenslutningen en realitet da Sovjetunionen accepterede at det tidligere DDR blev medlem i NATO.

Sociale medier

Kig med og deltag i diskussionen på vores sociale medier

Mest søgte hashtags på vores side:

#Hamburg #HamburgAirport #HamburgLufthavn #RejserFraTyskland #TyskeRejsebureauer

#germany #touristinformation #touristoffice #touristboard

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her