Kryptovalutaer

Når den rigeste person i verden giver sin støtte til en virtuel valuta, ved du, at det er stor forretning.

Elon Musk har fortalt brugerne af en online app til sociale medier, at han synes, at den virtuelle valuta, Bitcoin, er en “god ting.”

Hans kommentarer resulterede i, at værdien af ​​Bitcoin steg markant.

Da talen om valutaen er gået globalt, har Bank of Singapore antydet, at den 12-årige valuta kunne erstatte guld. På den anden side advarede chefen for Bank of England, Andrew Bailey, i oktober om Bitcoin’s uforudsigelighed og sagde, at det gør ham “meget nervøs”.

Med al denne snak spekulerer du sandsynligvis på: hvad er kryptovaluta, og hvordan fungerer det hele?. Her følger en lille guide:

Hvad er kryptovaluta ?

Kryptovaluta, en virtuel valuta eller en digital valuta – er en type penge (værdi) der er helt virtuel. Billeder af Bitcoins og andre kryptovalutaer er kun til at visualisere, valutaerne eksisterer ikke i fysisk form.

Populært sagt er det en online version af kontanter. Du kan bruge den til at købe produkter og service, endnu er der dog ikke mange butikker der accepterer kryptovalutaer endnu, og nogle lande har forbudt valutaen helt.

Nogle virksomheder begynder dog at købe ind i dens voksende indflydelse. I oktober sidste år meddelte for eksempel online betalingstjenesten PayPal, at den ville give sine kunder mulighed for at købe og sælge Bitcoin.

Hvordan fungerer kryptovalutaer ?

Hver valuta er en computerfil, der er gemt i en ‘digital tegnebog’ som regel en app på en smartphone eller computer. Folk kan sende coins til din digitale tegnebog, og du kan sende coins til andre.

Alle transaktioner registreres i en liste kaldet blockchain som gør det muligt at spore en coins historie. Dette forhindrer folk i at bruge coins de ikke ejer, lave kopier eller fortryde transaktioner.

Hvordan får du kryptovaluta ?

Der er tre måder at få coins på:

  • Du kan købe kryptovalutaer ved hjælp af ‘rigtige’ penge.
  • Du kan sælge ting og lade folk betale dig med coins.
  • Coins kan oprettes (mines) ved hjælp af en computer.

Hvordan oprettes nye coins ?

For at kryptovaluta systemet skal fungere kan alle computere lave processer (beregninger) for at producere nye coins. Computerne beregner utroligt vanskelige beregninger og dette belønnes med en coin, som ejeren kan beholde.

Dette betyder at der ligefrem er oprettet store “kryptovaluta miner” med ekstremt mange computere, men summen der skal beregnes bliver mere og mere vanskelig. Dette er for at forhindre at der genereres for mange coins.

Hvis du går med tanker om at starte minedrift nu, kan der gå mange år før du får en coin og formentlig ender du med at bruge flere penge på elektricitet til din computer, end coin ville være værd.

Hvorfor er kryptovalutaer værdifulde ?

Der er mange andre ting end penge som vi anser for værdifulde som for eksempel guld, sølv og diamanter. Tidligere civilisationer har brugt muslingeskaller og kakaobønner som penge !

Kryptovalutaer er værdifulde så længe andre er villige til at bytte dem mod fysiske varer, services og kontanter.

Hvorfor vil folk have kryptovaluta ?

Nogle kan godt lide det faktum at kryptovalutaer ikke kontrolleres af regeringen eller bankerne, andre vil gerne bruge deres coins anonymt. Selvom alle transaktioner bliver registreret er der ingen der ved hvilke tegnebog der er din, medmindre du selv fortæller det.

I en online chat med brugere af sociale medier i januar 2021 sagde verdens rigeste mand, Elon Musk, at han var en stor tilhænger af Bitcoin. Han ændrede i den forbindelse sin Twitter-biografi til “#bitcoin”. Denne udmelding førte til at værdien af ​​Bitcoin steg betydeligt.

Er kryptovalutaer sikre ?

Det er op til enhver at dømme om kryptovalutaer er sikre eller ej.

Fakta er at så længe blockchainteknologien benyttes er alle transaktioner registreret offentligt, så det er umuligt at kopiere Bitcoins, lave falske coins eller bruge coins du ikke ejer.

Det er muligt at miste din digitale tegnebog eller slette dine coins og miste dem for evigt. Der har også været tyveri fra websteder, der giver dig mulighed for at gemme dine kryptovalutaer eksternt.

Værdien af ​​kryptovalutaer er gået op og ned gennem årene siden den første kryptovaluta, Bitcoin, blev introduceret i 2009 og der er mange der ikke mener det er sikkert at gøre fysiske penge til digitale penge.

Chefen for Bank of England, Andrew Bailey, sagde i oktober 2020 at han var meget nervøs for de der bruger Bitcoin til betalinger, og han advarede investorer om at prisen er ekstremt ustabil. Værdien af Bitcoin kunne falde betydeligt på ethvert tidspunkt og investorer vil være i fare for at miste mange penge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here