Rejser fra Tyskland

Find de billigste rejser, afbudsrejser og last-minute tilbud med tyske rejsebureauer. Naturligvis er den mest populære lufthavn at starte rejsen fra Hamborg Airport, der er dog flere valgmuligheder hvis du for eksempel vælger at rejse fra Frankfurt og Berlin, dette gælder især de lidt fjernere rejsemål.

Find rejse

I søgemaskinen kan du lede efter rejser med afrejse fra Tyskland. Du kan søge efter charterrejser eller du kan søge efter flybillet alene og selv finde overnatning i hotel eller lejlighed på destinationen.

Kom til Hamborg lufthavn

Når du har fundet din drømmerejse og du vælger at rejse fra Hamborg kan du komme til lufthavnen med bus eller tog, se mere om tog til Hamborg og bus til Hamborg på websitet Hamburg guide.

Parkeringsplads i Hamborg lufthavn

Hvis du kommer i egen bil til Hamborg kan du finde de billigste tilbud på parkeringspladser og parkeringshuse og du kan bestille parkering i den ønske periode på online parkerings bestilling.

#Hamburg

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Se priser på flybillet og hotel

Her kan du sammenligne priser på flybilletter og hoteller hvis du selv vil sammensætte din rejse. Der søges på mere end 700 sider og søgningen laver en liste med alle muligheder og de billigste priser.

Se video

Visit Hamburg

Hamburg er for nogle en afkørsel på en tysk motorvej eller en by man bare kører under når man ryger ned i Elb tunnelen på vej sydpå i Europa. For andre, specielt jyder, er det nemmere at komme til verdensmetropolen Hamburg end det er at komme til København. For de der hører til den første gruppe aner de ikke hvad de er gået glip af, for de der hører til i den anden gruppe, ja de ved hvad der venter i utrolige Hamburg, og dog, hver gang man kommer til byen er der nye eventyr der er klar til at blive udforsket nærmere.

Seværdigheder i Hamburg

Hamburger Rathaus

Rådhuset er bygget i Neo – Renaissance og kunne i 1997, fejre sin 100 år jubilæum. Med 647 værelser og mægtige sale er det større end Buckingham Palace – og modsat dét bygningsværk, er det muligt at se det imponerende rådhus på en af de mange guidede ture. Huset er bygget på 4000 egepæle og er meget rigt dekoreret. Rundturen er på en time og man kan fortabe sig tapet af tykt formpresset okselæder, de mange symbolske vægmalerier. Turen ender i den store festsal, med fem vældige malerier der viser hamburgs historie fra år 800 til år 1900 – oplyst af tre lysekroner med hver 278 lamper der hver vejer 1,5 ton.

Hamburger Börse

Bygningen Hamburger Börse, er den ældste af sin art i Tyskland og den ligger lige ved siden af Hamburgs rådhus.

Speicherstadt

En af de smukkeste og mest helstøbte dele af byen er pakhuskvarteret der engang omladestation for duftende varer fra hele verden; kakao, kaffe, krydderier og tobak. Arkitekturen er præget af 1870-80’ernes wilhelminske stil med små tårne, bizarre gavle i røde mursten. En del af pakhusene gik til i krigen, men meget er i dag smukt bevaret. I dag kommer der stadig tæpper og computere ind gennem Speicherstadt, men der findes i dag også restauranter, museer og oplevelsescentre. Tager man en havnerundfart, så går turen altid ned mellem pakhusene. Men man kan også gå tur og finde frem til en række af bydelens attraktioner – Miniatur Wunderland, Speicherstadtmuseum, Hamburg Dungeon.’

Miniatur Wunderland 

Er man til modeljernbaner, så findes her verdens største af slagsen, som er blevet et stort og solidt hit, der trækker alt fra de helt unge til de noget ældre til. Det breder sig over mange rum, og består af store indendørs landskabsmodeller lidt a la Legoland. Her er alpelandskaber, et rum med Skandinavien, USA, etc. hvor togene buldrer af sted, nat og dag og med intens og høj fart. Her futter 1000 tog af sted, med 15.000 togvogne – og der står 150.000 træer plantet i landskaberne.

I udstillingslokalerne kan du se landskaber fra hele verden, der er store afsnit omhandlenede Hamburg, Harzen, Østrig, USA og Skandinavien samt en fungerende lufthavn der er færdigbyggede. Ud over dette er der hele tiden nye afsnit under konstruktion så der er mulighed for at følge med i hvordan man laver en stor modeljernbane fra begyndelsen, hvis du skulle få ideer til at lave din egen.

Når du nu er i Hamburg så er det naturligvis ekstra interessant den næsten 200 kvadratmeter store modelby, Hamburg, hvor du kan se næsten alle af byens attraktioner opført i miniature. I dette afsnit kan du se over 50.000 “Wunderländer” som modelbyens indbyggere kaldes, mange af disse skal forbi Hamburg Hauptbahnhof hvor der passerer mere en 1.500 tog på en god “Wunderdag”.

Læg mærke til de utroligt mange sjove detaljer konstruktørerne finder på de små Wunderländere kan lave, mordscener, elskovsscener, brande, trafikuheld og meget mere.

Miniatur Wunderland Modelleisenbahn Hamburg
Kehrwieder 4
20457 Hamburg
Website

Hamburg Dungeon

Kan du lide horror og uhygge, så er du kommet rigtigt ind på siden. Hamburg Dungeon er stedet hvor du kan følge med i 600 års historie på en meget levende måde. Du er helt sikkert mere klar på tysk og hamburgsk historie når du kommer tilbage til nutiden fra besøget i det mørke dyb.

Du starter din tidsrejse i en vakkelvorn elevator og herefter går det ellers derudaf gennem historien: Det gamle bibliotek – Torturkammeret – Hamburg brænder – Inkvisitionen – Labyrinten – Pesthospitalet –  Klaus Störtebeker – Klabautermann – Havenebanderne – Det gale hus – Fald død om

Hvis du ellers overlever det uhyggelige besøg kan du passende gå ind i nabomuseet, Miniatur Wunderland, og få nerverne til at falde til ro igen.

Hamburg Dungeon
Kehrwieder 2
20457 Hamburg
Website

Hagenbecks Tierpark

Allerede i 1848 havde fiskehandler Hagenbeck fået søløver af lokale fiskere, som optrådte. Foran forretningen, det udviklede sig til en kæmpe zoo der var først i verden med at lave åbne parklandskaber med vandgrave, hvor dyrene kunne folde sig ud uden gitre og hegn. Sådan er det stadig i dag. I dag findes 2500 dyr, med tropenætter i jungletropariet og elefantridning som en af de store attraktioner for de mindste.

Hagenbecks Tierpark
Lokstedter Grenzstr. 2
Hamburg-Stellingen
Website

Hovedkirken St. Michaelis

Med over en million turister årligt, er Hamburgs største kirke, kaldet Michel, en magnet ud over det sædvanlige. Nogen ser udstillingen Michaelitica, om kirkens tilblivelse, mens andre igen tager turen op i det 132 meter høje tårn. Overdådig barokkirke, brændt og bombet adskillige gange, men hver gang genopbygget af byen, der i dén grad har taget kirken til sit hjerte. Talrige orgelkoncerter, især det daglige kl. 12.00 til 12.15, lyder fantastisk da kirkens tre orgler bruser på samme tid.

St. Michaelis
Krayenkamp 4
Website

Mahnmal St. Nikolai

Den tidligere Sankt Nikolai kirke blev ødelagt under 2 verdenskrig. Resterne af kirken står i dag som et monument over krigens ødelæggelser. Det 76 meter høje tårn står stadig og det er muligt at komme op i tårnet og nyde den flotte udsigt.

Mahnmal St. Nikolai
Willy-Brandt-Strasse 60
20457 Hamburg
Website

Chilehaus

Byens nærhed til vandet og skibsfarten har også givet nogle særlige arkitektoniske perler. Chilehaus hører til blandt de mest imponerende bygninger i Hamburg bygget i stilen ”klinker-expressionisme” (1922-24) af arkitekten Fritz Höger for købmanden Henry Brarens Sloman, der i adskillige år havde en vigtig salpeter-import fra Chile . Chilehaus er på 36.000 kvadratmeter og blikfanget er især den spidse østlige ende af huset der antyder et skibs bov spids mod øst. Ganske imponerende og midt i centrum, ned mod Speicherstadt. Kig ind i indgangshallen og få et indtryk af arkitekturen. Læg også mærke til de forsænkede terrasser på de øverste etager.

Chilehaus
Fischertwiete 2
20095 Hamburg
Website

Planten un Blomen 

Det er det plattyske udtryk for planter og blomster og er et imponerende haveanlæg, der er bygget på det gamle historiske voldanlæg.bl.a. har Europas største japanske have. Flere gange har haven afholdt De internationale Haveudstillinger og er hver gang blevet lavet næsten helt om. Bestemt et besøg værd. Ikke mindst fordi haven også har et fyldigt kunstnerisk program. Hver dag ml. 15-17 er der musik i pavillonen.

Nyd om sommeren også de berømte vandlys-shows, hvor en romantisk symfoni af musik, lys og vand kan ses hver aften kl. 22.00 I sept. Allerede kl. 21.00. Om vinteren er det her man kan løbe på skøjter.

Hamburg-Neustadt
U-Stephansplatz & Dammtor
Website

Det historiske Deichstrasse

Den eneste af de klassiske arkitektoniske gader der viser byens gamle ansigter i et smukt, helstøbt og restaureret kvarter, er Deichstrasse, lige ved kanalen Nikolaifleet. Absolut et besøg værd. Nævnt første gang i 1304. Byen brændte i 1842, og blev genopbygget i årene efter – især i Deichstrasse. Nummer 19 er bygget i stilen af romantisk historicisme. Husene i nummer 21-23 ligeledes, men dog lidt mindre storslået. Huset i nummer 27. er byens ældste pakhus. Bygget 1780 tjente det grøntsagshandlerne fra det nederlandske Bardowick som lager. I nummer 37 ligger huset der i 1686 blev bygget for købmanden Jacob Lange. Den flotte trappe blev ført tilbage til sit oprindelige udtryk i 1980 og her findes også møbler fra perioden. Hver søndag i måneden bliver der her afholdt koncerter (billetter på tel. +49 (0) 40 45 77 67)

Det var i nummer 42, at der i maj 1842 udbrød den brand, som lagde en tredjedel af byen i aske. 1100 huse, syv kirker og 102 pakhuse brændte ned over tre dage. I dag er et af pudsige tegn på branden gaden Brandsende, tæt ved Alsteren og hovedbanen. Det var her, pga. vandet, at branden sluttede.

Er man glad for den gamle arkitektur, så gå på opdagelse på den anden side af Nikolaifleet. Her ligger by-øen Cremon, hvor gaden af samme navn er en gåtur værd. Her findes også en række restaurerede huse. Gå ind i den smalle Reimerstwiete og find husene fra nummer 17 til 21. Herfra kan man gå direkte ned til Speicherstadt.

Den gamle Elbtunnel

Bygget under kaisertiden i 1907-11 ligger der i den gamle terminal, i den højre del af den gamle Landungsbrücke-Terminal, der er bygget i en særlig solid Jugendagtig stil. Her blev bilerne sænket ned i en tunnel én for én, 23,50 meter ned med elevator inden de kunne køre under havnen til Steinwerder på den anden side. En tur på 448,50 meter. Bemærkelsesværdigt anlæg, der viser den særlige kombination af håndværks og ingeniørkunst, som tyskerne har været særligt dygtige til at præstere.

Landungsbrücke-Terminalen – U- Landungsbrücken

Fischmarkt

Hver søndag, umanerligt tidligt fra kl. 5 til 10, eller fra kl. 7 til 11 om vinteren, sælges der fra det gamle Altonaer Fischmarkt også alt muligt andet end fisk. Dette er en Hamburg-institution, der er kendt vidt og bredt. Køb eller kig på et ret bredt udvalg. Alt fra lækre delikatesser, eksotiske blomster, loppemarkedsting, gode restlagre, antikviteter, tøj, cd’er og film. Her er stemning, når sælgerne faldbyder hvad som helst, så udsættes publikum for en ret så flerstemmig harmoni af sælgerstemmer. Ret skægt. Og er man til fiskeindkøb, så er der også masser af muligheder, for friske, røgede eller andet. Naturligvis også til at indtage lige med det samme.

Fischmarkt, for enden af gaden Fischmarkt, vest for Landungsbrücken. S-Königsstrasse / S-Reeperbahn.

Reeperbahn er stedet mange elsker at hade

Reeperbahn er et af de steder man elsker at hade. Ikke desto mindre er Reeperbahn vel nok indbegrebet af Hamburg og det er et fantastisk sammensurium af lysreklamer, elegante butikker, stripbarer, ølhuse og restauranter. Den lukkede bordelgade Herbertstrasse er og bliver Herbertstrasse. Kvinder er, i tidens ånd, ikke forment adgang, men det kan absolut ikke anbefales det kvindelige køn at begive sig ind bag portene i Herbertstrasse, i givet fald må det være på eget ansvar.

Hele Reeperbahn er, specielt i weekenden, et sted med fuld fart på alle kontakter, og det næsten døgnet rundt. Er du i Hamburg skal du ikke snyde dig selv for at strolle lidt rundt i området.

Davidwache, Hamburg

Den verdensberømte politistation Davidwache er kendt fra film og tv. Politistationen ligger på Spielbudenplatz 31 på hjørnet af Davidstraße. Bygningen er opført i 1914 og er tegnet af arkitekten Fritz Schumacher.

Når du er i Hamburg og er du en af dem der har set tysk TV eller film så bør du så absolut lige gå forbi Davidwache og klipse en gang med kameraet

Den flydende kirke i Hamburg

Ja hvorfor ikke, Hamburg er jo en havneby og så skal der da naturligvis være en flydende kirke. Kirken er en evangelisk – luthersk kirke og den er indrettet om bord på en ombygget flodpram.

Flussschifferkirche zu Hamburg
Hohe Brücke 2
20459 Hamburg
Website

Omkring Landungsbrücken

Den alternative scenes højborg fra 1980’erne er de besatte huse i Hafenstrasse 116-126. Graffitien på facaden vidner om det autonome selvbillede, som højborg for punkens drenge og piger. I dag tilhører husene et andelsfællesskab som beboerne har stiftet, og som også har renoveret løs. Lige over for Landungsbrücken ligger Hotel Hafen Hamburg, der med sit pyramidetårn på øverste etage har en bar, hvor solnedgangene akkompagneret af en tidlig aftendrink, får særligt gode vilkår. Skråt bag Landungsbrücken i den mindre Elbpark ligger Bismarck-mindesmærket. Den gamle krigsherre, der også slog danskerne til plukfisk i 1864, skuer i den 14,8 meter høje statur, bygget i granitkvadre, mod vest. For det var fra derfra at fjenden ville komme, var alle klar over, da det blev afsløret i 1906.

Trostbrücke

Siden 1266 har Trostbrücke forbundet biskoppens by rundt om området Domstraße og Petrikirche med grevens by, grundlagt af Gustav Adolf III, Greve af Schauenburg, Stormarn og Holsten. De to statuer på broen minder om disse grundlæggere

Museer i Hamburg

Hamburger Kunsthalle

Ganske imponerende stort og alsidigt kunstmuseum, der er blandt en af de største af byens attraktioner. Bygget 1869 og udvidet i 1919 og 1997 fremstår det i dag med en meget righoldig samling og altid interessante gæsteudstillinger. Her er værker af Goya, Canaletto over Casper David Friedrich til Edvard Munch, Max Beckman, Picasso, Braque, Picabia og Dix. Her er også særlige afdelinger for kunst efter 1945, med samlinger af pop-art (Warhol) samt de største af de moderne tyske malere som Baselitz, Richter og Polke. Kunsthalle er et skatkammer, hvor man skal tage tid med sig.

Hamburger Kunsthalle
Glockengiesserwall
Website

Deichtorhallen

I de gamle auktionshaller for grønt og blomster (opført 1911-14) befinder sig nu 4000 kvm2 udstillingsrum, hvor der er skiftende kunstudstillinger og samtidig findes et center for klassisk og moderne fotografi. Her har Andy Warhol, Annie Leibowitz, Helmut Newton og Keith Haring udstillet. God kunstboghandel med fokus på fotografi og en udmærket, meget stemningsfuld cafe med frokostretter og kager. Perfekt i gå-afstand fra Hauptbahnhof, hvis man kun er et par timer i Hamburg.

Deichtorhallen
Deichtorstr. 1 & 2
Website

Museum für Kunst & Gewerbe

Museum for Kunst og Håndværk i Hamburg regnes for at være et af de vigtigste museer for brugskunst i Europa. De mange samlinger spænder fra antikken til nutiden fra både europæiske, islamiske og fjernøstlige kulturer.

Hamburgs mest alsidige museum (bygget 1877) viser både lokale pragtstykker inden for møbler, kunsthåndværk og ædle træ- og metalkunstværker. Men også storladne værker, der er bragt med tilbage ude fra verden. Em etage med kunsthåndværk fra rokoko-, renæssance-, barok- og klassicismen. Enestående samling af Jugendstil-møbler og kunsthåndværk samt særlige samlinger for bl.a. Bauhaus, Expressionismen, Islamkunst, etc. fordelt på fire etager. Fire skridt fra Hauptbahnhof.

Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg
Steintorplatz 1
20099 Hamburg
Website

Speicherstadtmuseum Hamburg

Pakhusmuseum i Hamburg, hvordan arbejdede man i de gamle originale pakhuse i Hamburgs store havneområde. Interessante og meget flotte udstillinger i de gamle pakhuse. Midt i Speicherstadt finder man et meget stemningsfuldt lokale fra dengang teer fra østen, Klipfisk fra Norge, sække med kaffe fra Brasilien og tovværk fra Danmark duftede og kom i rå mængder. Her er der samlinger fra de gamle købmandsfirmaer, værktøj, fotoarkiv og modelskibe. Og der er masser for sanserne. Også Café

Speicherstadtmuseum Hamburg
Am Sandtorkai 36
20457 Hamburg
Website

Bucerius Kunst Forum

Lige ved siden af Rathaus ligger Bucerius Kunst Forum er en kendt udstillingshal som er Bucerius Fondens (stifter og medejer af ugeavisen Die Zeit, Tysklands 6 gange tungere svar på Weekendavisen) eget kunstmuseum og galleri. Her afholdes årligt fire udstillinger lige fra antikken til det klassiske moderne. Eller se den egen samling, nyd cafeen Canaletto midt i centrum lige ved Alsterfleet.

Bucerius Kunst Forum
Rathausmarkt 2
20095 Hamburg
Website

Kunsthaus / Freie Akademie der Künste

Ret op og ned af hinanden ligger disse tre huse tæt på Hauptbahnhof og  lige ved Deichtorhallen. Viser hovedsaligt mindre udstillinger med lokale kunstnere, men der kan være perler iblandt. Se på nettet, om det har en interesse.

Kunsthaus
Klosterwall 23
Website

Museum für Hamburgische Geschichte

Det perfekte sted at begynde et flerdages besøg. Museet har fokus på byen set fra middelalderen frem til i dag, naturligvis med havnelivet som stærkt omdrejningspunkt. Bygget 1913-22 i den særlige, lokale Backstein-stil. Her er også en særlig udvandringssamling, hvor samtlige 6 mio. tyske udvandrere i perioden 1850-1934 er registreret. Caféen Fées har kultstatus i det lokale.

Museet for Hamburgs historie er åbnet i 1922 og bag opførelsen stod den kendte Hamburg arkitekt Fritz Schumacher, museet har i dag den største samling af by historie  i Tyskland.

På museet vil du kunne opleve udstillinger af Hamburgs historie fra begyndelse til i dag og hvordan en af de største og vigtigste havne i Europa blev til ud af fort Hammaburg.

Museum für Hamburgische Geschichte
Holstenwall 24
20355 Hamburg
Website 

Museum für Völkerurkunde

Endnu et vidnesbyrd om Hamburgs åbenhed over for verden. Med handlen fulgte også en stor kulturel interesse for især det eksotiske. Som et moderne antropologisk museum findes her en række særsamlinger – Afrika, Ægypten, den nære Orient og Europa. Mens en hel etage er helliget Stillehavskulturer, Østasien og Indonesien. USA er også med. Bygningen fra 1911 er i Jugendstil. Etnologisk museum i Hamburg byder på store og meget spændende udstillinger med objekter og temaer fra stort set alle verdensdele. På museet er der meget ofte specialarrangementer, koncerter, særudstillinger m.v. check museets website for aktuelle tilbud.

Museum für Völkerkunde
Rothenbaumchaussee 64
20148 Hamburg
Website

Museum für Kommunikation Hamburg

Der var en tid før mobiltelefonen – fx klassisk radioteknik, flaskepost, postdiligencer, postbåde, telegrafen, frimærket, fjernskrivere, etc. men i tiden med internet og kabel og satellitteknologi er det hele selvfølgelig med. Hamburg har en status som omdrejningspunkt for den skrevne presse, især magasiner og reklameverdenen er stærk. Og det kan ses på museet.

Museum für Kommunikation
Gorch-Fock Wall 1
Hamburg-Neustadt
Website

Museum der Arbeit

Arbejdermuseet i Hamburg byder på mange interessante faste udstillinger og det er samtidigt et arbejdende museum der meget ofte har spændende og sjove arrangementer og udstillinger på plakaten. Her har alle mulighed for at komme tæt på tidligere tiders håndværk.

Museum der Arbeit
Wiesendamm 3
22305 Hamburg
Website

CPE Bach Museum

Carl Philipp Emanuel Bach er den mest berømte søn af Johann Sebastian Bach. I to årtier fra 1768 til 1788 var han en vigtig del af Hamburgs musikliv. CPE Bach Museum beskriver hans liv og arbejde i udstillinger.

Komponisten-Quartier Hamburg
Peterstrasse 28
20355 Hamburg
Website

Spicy’s Gewürtzmuseum

Hold da op – Kan du lide krydderier vil du elske Spicy’s museum. Med Hamburgs tradition som havnen for handlen med østen, så er et ægte krydderimuseum så ganske oplagt. Vil man vide hvad der blandes i Karry, eller hvor mange varianter der findes, så er det her det foregår.

På 350 kvadratmeter kan du se krydderier fra alle verdensdele og du kan naturligvis både lugte og smage på sagerne. Du kan få se hele processen fra dyrkning til det færdige produkt, det lyder måske ikke umiddelbart interessant, men lad dig ikke narre, det er både interessant og velduftende at gå på museum i Hamburg. Lad dig inspirere til lidt krydderi på tilværelsen.

Spicy’s Gewürzmuseum
Am Sandtorkai 32
20457 Hamburg
Website

Zoologisches Museum Hamburg

Zoologisk Museum i Hamburg har en stor og meget imponerende samlig af meget naturtro, udstoppede dyr. Udstillingsarealet er på næsten 2000 kvadratmeter.

Zoologisches Museum Hamburg
Martin-Luther-King-Platz 3
20146 Hamburg
Website

Museumsskib Rickmer Rickmers

I forlængelsen af promenaden på Hafenstrasse og Vorsetzen ligger der på bro 1A , et af smukkeste historiske levende havnehistorier, nemlig to museumsskibe der godt kan få sejlerromantikken frem i selv den argeste landkrabbe. Den tremastede bark, Rickmer Rickmers blev bygget i 1896, som et af de sidste store fragtskibe der sejlede te hjem fra Østen. Smukt restaureret og med ægte galionsfigur med matroskasket troner skibet på første parket. Hvis du vil se hvordan det var at sejle da mænd var mænd og tatoveringer var noget der var forbeholdt de der sejlede på de syv have, ja så skal du da om bord på det gamle stolte sejlskib.

Museumsschiff Rickmer Rickmers
Bei den St. Pauli Landungsbrücken
20359 Hamburg
Website

Museumsskib Cap San Diego

Fra tiden før containerne er stykgodsfragtskibet Cap San Diego (1962), der vidner om en ikke så fjern fortid, hvor søfolk stadig kunne se, hvad de fragtede rundt. Her er både hostel, museumsskib og særlige arrangementer, bl.a. et årligt lædertræf for homoseksuelle, hvor der festes igennem i de store fragtrum. Ligger på et broanlæg ud for havnepromenaden mellem Speicherstadt og Rickmer Rickmers.

Museumsschiff Cap San Diego
Bei den St. Pauli Landungsbrücken
20359 Hamburg
Website

U-Boot Museum U-434

I Hamburgs havn lige i nærheden af fiskemarkedet St. Pauli kan du komme om bord i den russiske ubåd U-434. Det er virkeligt et meget interessant indslag i din Hamburg tur, men, men!!

Lige en enkelt advarsel: For de der lider af klaustrofobi, så er det en rigtig dårlig ide at besøge dette museum. Med en længde på 90.16 meter og en bredde på 8.72 meter bred, ja så er pladsen trang, specielt når der skal være plads til kabler, torpedoer, maskinrum, sovepladser, køkken, toilet, proviant o.m.a.

U-Boot Museum U-434
St. Pauli Fischmarkt 10
20359 Hamburg
Website

Harry’s Hafenbasar

Oprindeligt en farverig forretning der handlede med skrumpehoveder, udstoppede krokodiller, balinesiske masker og andre rariteter fra de syv verdenshave, er det i dag blevet til en forretning, der mod en mindre entre, viser frem hvad søfolk fandt på at tage med hjem fra deres mange oplevelser ude i verden.

Harrys Hafenbasar
Am Sandtorkai 60-62
Sandtorhafen, Ponton Nr. 5
20457 Hamburg
Website

Bunker museum Hamburg

Bunker Museum Hamburg er det eneste underjordiske bunker museum i Nordtyskland. Udstillingerne viser krigens rædsler med vidnerapporter, billeder og udstillinger af og omkring livet i en bunker. Der er faste åbningstider men er muligt at arrangere ture for grupper. Det er særligt populært blandt skoleklasser at arrangere sådanne.

Bunker museum Hamburg
Wichernsweg 16
20537 Hamburg
Website

Chocoversum Hamburg

Chokolade Museum der ligger lige i hjertet af Hamburg er et meget populært indslag, her indbydes de besøgende chokoholics til at opdage, deltage og smage. Se deres website som også er på dansk

Chocoversum Hamburg
Messberg 1
20095 Hamburg
Website

electrum – Das Museum der Elektrizität

Nordtysklands største udstilling af elektrisk udstyr gennem 130 år er spændende for alle besøgende. Er du teknisk interesseret så er dette en meget spændende udstilling af alle mulige og umulige elektriske apparater.

electrum – Das Museum der Elektrizität
Harburger Schlossstrasse 1
21079 Hamburg
Website

Ballinstadt Udvandrermuseum

Et af Hamburgs meget interessante museer er Ballinstadt udvandremuseum. Her kan du gense livet fra tiden mellem 1850 og 1934 hvor mere end 5 millioner mennesker benyttede Hamburg og Ballinstadt som porten til deres nye liv i Amerika.

Sovesale, stalde, spisestuer, kirke, synagoge ja mere end 30 forskellige bygninger var der til de mange mennesker der drog af sted med de store udvandrerskibe. I rekonstruerede pavilloner kan du opleve, meget levende, hvordan emigranterne ankom hertil, hvordan de ventede på deres skib der skulle bringe dem til det fjerne Amerika og en frisk start på livet.

Det hel er godt kombineret med ​​interaktive skærme, historiske dokumenter og flotte udstillinger. I multimedie spillet “Simmigrant” kan du prøve at udvandre og indvandre til Amerika, og naturligvis overvinde de mange forhindringer undervejs.

Ballinstadt Auswanderermuseum
Veddeler Bogen 2
20539 Hamburg
Website

Planetarium Hamburg

Planetarium Hamburg ligger i det tidligere vandtårn i bydelen Winterhude. Det er et af verdens ældste planetarier.

Planetarium Hamburg
Linnering 1
22299 Hamburg
Website

Hamburger Sternwarte

Observatoriet Hamburg er en del af institut for fysik ved universitetet i Hamburg. Her udføres astronomisk og astrofysisk grundforskning. Observatoriet er opført i årene 1906-1912 er et i dag kulturelt og historisk bygninger der naturligvis er fredet mestendels på grund af de værdifulde teleskoper. Det er muligt at komme på rundvisninger.

Hamburger Sternwarte
Gojenbergsweg 112
21029 Hamburg
Website

Altonaer Museum

Altonaer Museum i Hamborg er et stort bymuseum omkring kulturhistorien i Nordtyskland. Her præsenteres den kulturelle og historiske udvikling af regionen Altona, Schleswig-Holstein og de kystområderne ved Nordsøen og Østersøen.

Altonaer Museum
Museumstrasse 23
22765 Hamburg
Website

Archäologisches Museum Hamburg

Arkæologisk museum ligger i det sydlige Hamburg. Her kan du se over 200.000 års historie i det nordlige Tyskland og det er en af de største forhistoriske samlinger i regionen.

Archäologisches Museum Hamburg
Harburger Rathausplatz 5
21073 Hamburg
Website

Museumshavnen i Oevelgönne

Museumshavnen Oevelgönne i Hamburg med mange interessante gamle både og skibe. Og så det allerbedste af det hele er beliggenheden der er i virkeligt skønne omgivelser

Museumshafen Oevelgönne
Neumühlen 1
22763 Hamburg
Website

Brandvæsen museum Marxen

Brandvæsen museum Marxen dækker et areal på 850 kvadratmeter, og viser en stor samling omkring historie inden for brandslukning. Her kan du se udviklingen af brandsluknings materiel fra læderspande til de mest moderne pumper. I udstillingen er der naturligvis masser af flotte og teknisk interessante brandbiler og brandslukkere.

Feuerwehrmuseum Marxen
Hauptstraße 20
21439 Marxen
Website

Byture og havnerundfarter

Havnerundfart

Det billigste er at købe et Hamburg-Card og tage en tur med de offentlige havnefærger.

Fra Landungsbrücken afgår linie 62 mod Finkenwerder. Derfra kan man tage linie 64 til Teufelsbrück, gå turen til ôvelgönne, og så tilbage til Landungsbrücken. Se www.hadag.de

Eller findes der fra Landungsbrücken findes der en lang række rederier der på én time tager turen ad Speicherstadt og rundt langs sidekanalerne, forbi værftet Blohm & Voss og forbi de historiske skibe langs havnepromenaden. Tag til Landungsbrücken, her afgår der løbende havnerundfarter. Desuden findes ture med dans, musik og mad – Fx ”Louisiana Dinner Spektakel” på floddamperen ”Mississippi Queen” der med imiteret skovlhjulsskrue tøffer gennem havnekanalerne.

Bådture på Alster

Alster er i dag stedet hvor Hamburg borgere og turister virkeligt kan slappe af. Det er forøvrigt her du kan få en ægte Alsterwasser som er øl med sodavand. En af de ting du bør prøve i Hamburg er en Alster rundfahrt, sightseeing ture på vandet. med en af de utallige dampbåde der starter fra Jungfernstieg og tager dig på en tur på søen og kanalerne hvorfra du ser Hamburg fra et andet perspektiv.

Guidet Bustur

Tag en tur rundt og se det meste på halvanden til to timer. Spørg efter længden og hvor lang turen er. Busserne står parat foran Landungsbrücken, hvor der er adskillige selskaber og de afgår hver halve time. Man kan også tage turen med Hummelbahn, der er en to-timers ”jernbanetur” rundt i det centrale Hamburg. De afgår fra Hovedbanegården fra påsken til efterårsferien kl. 10.30, 12.30, 14.30 0g 16.30.

Guidede Byrundture

Det findes også på engelsk, både med cykel eller til fods. Kontakt Turistinformationen på www.hamburg-tourismus.de eller på Tel. +49 (0) 40 721 61 89 eller 601 84 80 og få alle nærmere informationer.

Arkitekturbustur

Firmaet Jasper arrangerer tre-timers ture med fokus på byens arkitektur. Også på engelsk. Tjek ind på hjemmesiden www.jasper.de eller ring tel. +49 (0) 40 22 71 06 10  – turene starter og slutter på U-Sengelmannstrasse/City Nord.

Rejser fra Hamburg

Mere en 100.000 danskere starter hvert år ferien i Hamburg lufthavn, faktisk er der dansktalende informations og service personale ansat i lufthavnen i højsæsonen. Du kan spare mange penge ved at starte rejsen i Hamburg.

Rejser til Hamburg, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Hamburg og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og attraktioner

I nogle rejser er der inkluderet udflugter og oplevelser. Hvis du selv vil tage på ture og opleve attraktioner kan du hos vores partner se et meget stort udvalg af tilbud på oplevelser.

Hotel og lejlighed

Hvis du selv vil arrangere din rejse kan du se forslag til hoteller og lejligheder. Du kan sortere for eksempel efter popularitet, pris eller afstand til centrum. Du kan også se andre gæster bedømmelse af overnatnings stedet.

Kort og rutebeskrivelser

Her kan du se Google kort med forud indstillede informationer. Klik på pilen i kortet hvis du vil se rutebeskrivelser eller detaljeret kort med seværdigheder, restauranter og shopping.

Turistinformation

Turistinformation og turistkontorer kan hjælpe dig med tips til hvad du kan opleve, du kan også få gratis kort over byen og området.

Tourismus Hamburg

Steinstr. 7
20095 Hamburg

T: +49 (0)40 300 51 300
F: +49 (0)40 300 51 333

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste lufthavn

Find oplysninger om afstand, transport og transfer til og fra lufthavnen.

Lej transport

Hvis du skal rundt i byen og området er der mange muligheder for at leje biler, MC og cykler, her under kan du søge efter de bedste muligheder og se priser.

Lej bil

Se de bedste tilbud på at leje bil, Find den billigste leje bil

Lej MC og scooter

Se pris på leje af MC og scooter hos Bikesbooking

Lej cykler og elcykler

Se pris leje af cykel og elcykel hos Bikesbooking

Godt at vide

Hvordan er vejret ?

Se hvordan vejret er nu og vejrudsigt for den næste uge.

Hamburg
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
10.7 °
94 %
3.6kmh
0 %
tirs
17 °
ons
19 °
tors
16 °
fre
16 °
lør
14 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier

Kig med og deltag i diskussionen på vores sociale medier

Mest søgte hashtags på vores side:

#Hamburg #HamburgAirport #HamburgLufthavn #RejserFraTyskland #TyskeRejsebureauer

#Hamburg #iHamburg #VisitHamburg #hamburgahoi #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Hvad syntes andre !

Hvad syntes andre om byen ?, Se andres bedømmelser og lav selv en bedømmelse og tilføj din gode eller dårlige rejseoplevelse.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Hamburg
Average rating:  
 0 reviews