Rejser fra Tyskland

Find de billigste rejser, afbudsrejser og last-minute tilbud med tyske rejsebureauer. Naturligvis er den mest populære lufthavn at starte rejsen fra Hamborg Airport, der er dog flere valgmuligheder hvis du for eksempel vælger at rejse fra Frankfurt og Berlin, dette gælder især de lidt fjernere rejsemål.

Find rejse

I søgemaskinen kan du lede efter rejser med afrejse fra Tyskland. Du kan søge efter charterrejser eller du kan søge efter flybillet alene og selv finde overnatning i hotel eller lejlighed på destinationen.

Kom til Hamborg lufthavn

Når du har fundet din drømmerejse og du vælger at rejse fra Hamborg kan du komme til lufthavnen med bus eller tog, se mere om tog til Hamborg og bus til Hamborg på websitet Hamburg guide.

Parkeringsplads i Hamborg lufthavn

Hvis du kommer i egen bil til Hamborg kan du finde de billigste tilbud på parkeringspladser og parkeringshuse og du kan bestille parkering i den ønske periode på online parkerings bestilling.

#Gdansk

Polen fra 329 Euro

#Poland https://www.youtube.com/watch?v=1a15RhYLGvI Rejser til Polen Polen er et fantastisk land der har så meget at tilbyde næsten lige meget hvad du går efter på din ferie. Her...

Se priser på flybillet og hotel

Her kan du sammenligne priser på flybilletter og hoteller hvis du selv vil sammensætte din rejse. Der søges på mere end 700 sider og søgningen laver en liste med alle muligheder og de billigste priser.

Se video

Rejser til Gdansk

Gdansk er blandt mange ikke polakker nok bedst kendt under det gamle tyske navn Danzig.

Byen har gennem historien været en by der var, og stadig er, i focus. De 2 bedst kendte episoder var nok at det var i Gdansk 2 verdenskrig tog sin begyndelse da det tyske krigsskib “Schleswig-Holstein” uden varsel åbnede ild mod polske stillinger.

Efter 2 verdenskrig afslutning kom byen under polsk styre og blev omdødt til Gdansk. Byen er en del af det område der består af 3 byer der stort set er vokset sammen til et storbyområde, Gdansk, Sopot og Gdynia, på polsk Trojmiasto (de tre byer), Her bor mere end 1 million indbyggere.

Gdansk var hjemsted for det store Lenin skibsværft hvor byens kendte søn, Lech Walesa, stod i spidsen for Solidaritets fagbevægelsen der i sidste ende førte til socialismens fald.

I dag er Gdansk et utroligt populært rejsemål og mulighederne for at komme til byen er mange, masser af billige flyruter, gode færgeforbindelser og gode togforbindelser.

Sightseeing og attraktioner

I nogle rejser er der inkluderet udflugter og oplevelser. Hvis du selv vil tage på ture og opleve attraktioner kan du hos vores partner se et meget stort udvalg af tilbud på oplevelser.

Hotel og lejlighed

Hvis du selv vil arrangere din rejse kan du se forslag til hoteller og lejligheder. Du kan sortere for eksempel efter popularitet, pris eller afstand til centrum. Du kan også se andre gæster bedømmelse af overnatnings stedet.

Kort og rutebeskrivelser

Her kan du se Google kort med forud indstillede informationer. Klik på pilen i kortet hvis du vil se rutebeskrivelser eller detaljeret kort med seværdigheder, restauranter og shopping.

Turistinformation

Turistinformation og turistkontorer kan hjælpe dig med tips til hvad du kan opleve, du kan også få gratis kort over byen og området.

Gdansk Tourist Information

Centrum Informacji Turystycznej
ul. Długi Targ 28/29
80-830 Gdansk

T: +48 583 014 355

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Polens turistkontor

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Oplev Polen Polen er et fantastisk land der har...

Nærmeste lufthavn

Find oplysninger om afstand, transport og transfer til og fra lufthavnen.

Lej transport

Hvis du skal rundt i byen og området er der mange muligheder for at leje biler, MC og cykler, her under kan du søge efter de bedste muligheder og se priser.

Lej bil

Se de bedste tilbud på at leje bil, Find den billigste leje bil

Lej MC og scooter

Se pris på leje af MC og scooter hos Bikesbooking

Lej cykler og elcykler

Se pris leje af cykel og elcykel hos Bikesbooking

Brug for frisk luft i stedet for en bil ? måske en MC, Scooter eller cykel vil være en bedre løsning.

Lej en MC eller Scooter

Check priser for leje af MC eller Scooter hos vores samarbejdspartner

Lej en cykel

Check priser for leje af cykler hos vores samarbejdspartner

Godt at vide

Hvordan er vejret ?

Se hvordan vejret er nu og vejrudsigt for den næste uge.

Gdańsk
clear sky
13.9 ° C
16.2 °
11.8 °
87 %
2.1kmh
0 %
ons
20 °
tors
16 °
fre
21 °
lør
21 °
søn
17 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Seværdigheder i Gdansk

En byrundtur i Gdansk kan passende starte langs “Kongeruten” nemlig den ceremonielle rute de gamle konger kørte når de kom til byen.

Kongeruten

1. Vi starter ved “Den høje port” der  var byens hovedport,  porten er opført i 1574-75 af arkitekten Hans Kramer fra Dresden, bygningens ornamentering blev færdiggjort i 1588 af den Flamske skulptør Willem van den Blocke og er i Hollandsk renaissance stil.

2. Fangetårnet er den bygningskonstruktion der er lige bag ved porten og er opført i flere etaper. Torturkammeret bygget af den Flamske arkitekt A. van Obberghen i 1539.  De 3 nederste etager af fangetårnet stammer fra sidst i 1300 tallet, øverste etage blev opført i 1506-1509 af arkitekterne H. Hetzel og M. Enkiger, taget stammer fra 1586-1587.  Bygningen huser i dag et kriminalmuseum.

3. Den gyldne port, denne port udgør den ene ende af “den lange vej” og er opført 1612 – 1614 i pragtfuld renaissance stil af Jan Strakowski efter tegninger af Abrahem van den Blocke.

4. Skt Georgs broderskabet havde til huse i bygningen der ligger lige ved siden af den gyldne port, bygningen er opført 1487 – 1494 i sen gotisk stil af Jerzy Glotau. Statuen af Skt. Georg blev lavet i 1566, statuen er en kopi idet den originale statue befinder sig på nationalmuseet.

5. Ammunitionsdepotet er et fremragende eksempel på nordisk byggestil og er tegnet af A. van Obberghen. Selve strukturen stod færdig i 1609 under ledelse af Jan Strakowski.  Det skulpturelle arbejde er udført af Abrahem van den Blocke og Willem van der Meer.

6. Lange vej. De træhuse der oprindeligt var opført langs lange torv blev i det 15 århundrede erstattet med stenhuse bygget med facader i Gotisk byggestil. Senere blev facaderne remodelleret til Hollandsk renaissance, Barok, Rokoko og Klassistisk byggestile,  mange af husene der blev ødelagt under 2den verdenskrig er i dag nænsomt restaureret, de mest interessante er husene: nr 12 (Barok), nr 28 (Renaissance), nr 29,30,35 (Hollandsk renaissance), 37 og 45 (kaldet kongehusene).

7. Rådhuset (bymuseum) er en bygning der er opført i mange etaper, strukturen og de 2 nederste etager er opført i 1379 – 1382. I anden halvdel af 1400 tallet blev endnu en etage tilføjet.  Tårnet stod færdigt i 1492 og renaissance kuplen blev opført i 1559 – 1561 af Dirk Daniels. Bymuseet er absolut et besøg værd idet man ikke kan komme til Gdansk uden at have set den pragtfulde “røde sal” der er et orgie i skulpturelt arbejde.

8. Lange torv ved afslutnigen af “den lange vej” bliver vejen bredere og skifter navn til “det lange torv” der regnes som den smukkeste del af Gdansk. På begge sider ligger pragtfulde patricier huse ned mod “grønne port”. På torvet finder man også statuen af Merkur der gør sig parat til at lette samt Neptun springvandet (Gdansk’s vartegn) der er et arbejde af Peter Husen i det tidlige 17 årh. bassinet er lavet af H.C.Stender 1757-1761.  Der er mange smukke facader på Lange torv men Gdansk smukkeste bygninger skal fremhæves nr 10 kaldes “det gyldne hus” og nr 41 “Steffens hus”. Nr 41 regnes som det smukkeste hus i byen og blev bygget i 1609 – 1617 af Abraham van den Blocke, med dekorationer af Johann Voigt.

9. Grønne port udgør den ene ende af lange torv og er opført i 1564-1568 i Nordisk byggestil.

10. Mariakirken.   Intet besøg i Gdansk uden at have set Mariakirken opført i sen gotisk byggestil.  Det er Polens største kirke og det er en af verdens største stenkirker , med plads til ca. 25.000 kirkegængere.  Kirken er 105 meter lang, 66 meter bred, 29 meter lofthøjde og klokketårnet når en højde af 78 meter.  Kirken er opført i utallige etaper fra 1350 – 1502.  Inde i kirken er der utallige seværdigheder især kan fremhæves Gotiske skulpturer af høj klasse, Bahr familiens gravsten udført af Abraham van den Blocke i 1614-1620, det astronomiske ur 1464 – 1470 af Hans Düringer.

11. Kongelige kapel er beliggende tæt på Mariakirken og blev opført i 1678 – 1681 af Bartel Ranisch efter tegninger af Tilman van Gameren.  Skulpturene på facaden er lavet af Andreas Schlütter den yngre.

12. Mariaporten for enden af gaden bag ved Mariakirken,  prøv at indsnuse atmosfæren i denne gade,  det er svært beskriveligt.  Mariaporten er opført i 1485 og huser i dag arkæologisk museum.

13. Mastekranen er en anden af Gdansk kendte bygninger og blev bygget i 1442 – 1444,  trækostruktionen er ændret adskillige gange i det 17 og 18 årh. Bygningen fungerede som både mastekran og ligeledes til defensive militære formål.  Genopbygget efter 2den verdenskrig finder du i dag arkæologisk museum i bygningen.

14. Skt Johns porten er den næste port du møder på din byrundtur, porten er opført sent i det 14 århundrede og ændret i det 19 århundrede.  Gennem porten kommer du gaden Swietojanska.

15. Skt Johns kirken denne kirke blev opført i sidste halvdel af det 14 århundrede i Gotisk byggestil,  kirken blev udvidet i det 15 århundrede..

16. Dominikanerkirken nogle hundrede meter længere nede ad gaden er en gotisk kirke med 2 gange og sidekapeller.  Byggeriet af kirken blev påbegyndt i 1348 og stod færdigt i 1487, møblementet i kirken har overlevet og kan dateres tilbage til det 17 og 18 århundrede.

17. Overdækket marked opført i 1896.

18. Jacek tårnet opført i ca 1400 følg herefter Podmlynska gaden der fører til den gamle by.

19. Katarina kirken er bygget i adskillige etaper startende i midten af det 14 århundrede og afsluttet i begyndelsen af det 16 århundrede.  Barok kuppelen blev ødelagt under en brand i 1905,  den nuværende kuppel er en rekonstruktion.  Inde i kirken finder du bl.a. 2 malerier af Anton Möller fra 1610, korsfæstelsen og den sidste nadver.  Der er ligeledes et stort maleri fra 1654 af B. Milwitz, Kristus ankomst til Jerusalem.  Ved siden af kirken finder du præsteboligen bygget i 1599 – 1602 af Anton van Obberghen.

20. Skt. Brigids kirken er beliggende lige bag Katarina kirken og opført ved skiftet mellem 14 og 15 århundrede.  Tårnet stammer fra det 17 århundrede og fik sin barok kuppel i 1673.  Af utallige værker er det desværre kun få der har overlevet men bl.a. kan nævnes Herman Han billede malet mellem 1612 og 1617.

21. Lille og store mølle den lille mølle kan dateres til sidste halvdel af det 14 århundrede.  Den store mølle på venstre side af kanalen blev opført af korsridderne i 1350 og var en af middelalder Europas største industrielle faciliteter.

22. Gamle rådhus bygget i Hollandsk renaissance stil af Anton van Obberghen i 1587 – 1595, dele af bygningen blev remodelleret i det 19 århundrede.

23. Skt Josef kirken og karmelitter klosteret, denne konstruktion stod færdig i 1497, i 1690 – 1695 blev bygningerne ændret til barok byggestil af Bartel Ranisch.

24. Skt Elisabeth kirken og hospital dette bygningskompleks stod færdigt i 1417 og blev rekonstrueret til barok byggestil i 1754.

25. Abbedens hus, er et hollandsk renaissance hus bygget i 1612 af Abraham van den Blocke og doneret i 1684 til munkene ved cistiner klosteret i Pelplin.

Sociale medier

Kig med og deltag i diskussionen på vores sociale medier

Mest søgte hashtags på vores side:

#Hamburg #HamburgAirport #HamburgLufthavn #RejserFraTyskland #TyskeRejsebureauer

#poland #visitpoland #gdansk #igdansk #visitgdansk #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Hvad syntes andre !

Hvad syntes andre om byen ?, Se andres bedømmelser og lav selv en bedømmelse og tilføj din gode eller dårlige rejseoplevelse.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

GDANSK
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her